domingo, 1 de enero de 2023

PINTURA ROMÀNICA AL SANT SEPULCRE DE PALERA



El Sant Sepulcre de Palera es un priorat benedictí consagrat per Berenguer Guifré al 1085. Cap a l'edat mitjana es va constituir com un gran centre de pelegrinatge ja que es podien aconseguir indulgències i prerogatives com les que s'obtenen al visitar Terra Santa. 

A un lloc d'aquesta magnitud es imprescindible anar-hi, doncs ja sabeu la dita: "Donde hubo retuvo".






Actualment a l'espai de l'antic claustre s'ha adaptat una estança com a Sala expositiva, en la qual, he tingut la sort en aquest inici d'any, de tenir exposades una mostra de les meves pintures romàniques. 





Col.locació de la placa d'homenatge a Mons. Francesc Pardo i Artigas, bisbe de Girona, al que tothom va recordar amb paraules emotives de carinyo i agraïment. 

A partir d'ara la sala expositiva del claustre del Monestir del Sant Sepulcre de Palera portará el seu nom.

Ha estat tot un honor per a mi, poder acompanyar presencialment i amb les meves pintures, a totes les persones que van asistir a aqueste doble inauguració. Gent propera, amable i fraternal, dignes representants de l'esperit sagrat que el lloc demana. 






Moltes gràcies a tots per fer aquest dia tan especial !!

Cap d'Any 2023 






1 comentario:

Teresa dijo...

Una meva amiga de Besalú (que dibuixa i pinta molt bé i és una enamorada del romànic) hi va anar l'endemà amb altres amigues seves i a totes els va agradar molt l'exposició. Felicitats!